Syhjelpen

Syhjelpen: bestill time for digital syhjelp på mail@veronikaglitsch.no

 

Nå kan du få personlig veiledning av Veronika til akkurat det du lurer på med dine egne sømprosjekter hjemme i stua di. Du velger selv om du ønsker å booke 30 min eller 1 time eller mer.

Du kan spørre Veronika akkurat der du står fast og trenger hjelp til å komme videre.  Det kan være du trenger å komme i gang med å velge riktig størrelse på mønsteret eller du vil tegne endringer på mønsteret etter dine egne ønsker. Kanskje du sliter med å få den passformen du ønsker på et plagg du syr? Da kan du få hjelp av Veronika til å gjøre innprøving på kropp og hvordan du overfører innrettingene tilbake til mønsteret slik at du vet hvor du skal klippe i stoffet. Kanskje det er den skjulte glidelåsen som skaper mest trøbbel? Da kan du få hjelp til å få den sydd i et plagg nettopp helt usynlig. Eller hvordan vrangsy halskanter og andre kanter på plagget på en pen måte uten at det drar seg, eller bulker?

 

Du kan også spørre Veronika om omsøm og redesign av klær. Kanskje du har en kjole hjemme arvet av en kjær slektning som du ønsker å få til å passe til deg, da kan Veronika gi deg tips og veiledning på hvordan du kan gå frem for å få det pent sømteknisk og med en god passform til deg. Det kan også være at du har kjøpt et plagg du liker utseende på, men som ikke sitter så godt på deg, da kan du få hjelp til hvordan du kan sy det om slik at det passer til nettopp din kroppsform.


Veronika Glitsch er klesdesigner, redesigner og skredder med både fagbrev som kjole- og draktsyer og 11 år med høyere utdanning innen design, mønsterkonstruksjon og søm av klær. Hun har skrevet doktorgrad om passformtilpasning til ulike kroppsformer i forhold til masseproduserte klær. Veronika har designet, tegnet mønster og sydd 14 unika-kolleksjoner under klesmerket Rethink siden 2005. Hun har sydd på oppdrag til kunder, sydd brudekjoler og historiske kjoler, kostymer og rekonstruerte folkedrakter. De siste 15 årene har hun lært bort å målsy klær til egen kropp til utallige kursdeltakere og studenter. Hun underviser på Design, Redesign og Søm av klær ved Universitetet i Sørøst Norge.